30/07/2019


DragonBox Koulu yhdysluokkaopetuksen tukena

Yhdysluokkaopetus vaatii opelta perinteisten kuperkeikkojen ja kärrynpyörien lisäksi aimo annoksen joustavuutta, tilanneherkkyyttä ja organisointitaitoa. Kuinka ottaa DragonBox Koulusta kaikki hyöty irti ja samalla tasapainoilla yhdysluokkaopetuksen mahdollisuuksien ja haasteiden kanssa?

 

Lappeen päiväkotikoulussa Lappeenrannassa on panostettu yhteisopettajuuteen ja tehty päätös lyödä kaikki alkuopetusluokat yhdysluokiksi. Toimintakulttuuriin kehittämisen panostanut koulu on osa valtakunnallista kehittämiskouluverkostoa, Majakkaa. Lisäksi koulu on valittu osaksi HundEd-innovaatioverkostoa.  


Alla Lappeen päiväkotikoulun opettajien vinkit siitä, mitä kaikkea DragonBox Koulu tuo lisää yhdysluokkaopetukseen ja samalla mitä on hyvä ottaa huomioon yhdysluokkaopetusta ja DragonBox Koulua yhteen sovitettaessa. Suuret kiitokset Lappeen päiväkotikoulun mainioille opeille ja ihania opetushetkiä kaikille!

 

 

 

-Materiaali on innostava ja lapsia kiinnostava ja toimii erittäin hyvin eriyttämisen välineenä.


-Sadut ja tarinat toimivat tosi hyvin molemmille luokille. Kakkosluokkalaiset voi ottaa mukaan tutustumaan noomeihin, vaikka heillä olisikin eri oppikirja.


-Tulostettavat pelit toimivat hyvin molemmilla luokilla, vaikka yhdessäkin pelaten. Pelit tuovat kakkosluokkalaisille tarpeellista kertaamista ja voimaantumista, kun huomaavat osaavansa hyvin.


-Materiaali mahdollistaa erittäin hyvin yksilölliset tai vaihtoehtoiset läksyt. Joku tykkää tehdä kirjan tehtäviä, toinen pelaa mielellään BigNumbersia ja kolmas tekee Koulu-sovelluksen tehtäviä. Rohkeutta siis eriyttämiseen.


-Tehtävät ovat niin innostavia, että lapset tekevät niitä mielellään ja selviävät toisiaan neuvoen usein ilman opettajan apua. Ykkösluokkaiset vain DragonBox Koulu -hommiin, niin opettajalle jää aikaa pitää kakkosluokkalaisille opetustuokio.


-Geometrian ja mittaamisen voi hyvin toteuttaa yhdessä 1-2 -luokkalaisten kanssa. Opetussuunnitelmaan on kirjattu, että näihin asioihin tutustutaan ja niistä saadaan kokemuksia. Jakso kannattaa toteuttaa toiminnallisesti ja keskustelukirjasta saa paljon apua.


-Lapset neuvovat toisiaan luontaisesti myös yli luokkarajojen.


-BigNumbers harjaannutti kakkosluokkalaiset meidän kokemuksen mukaan todella hyvin allekkainlaskuun ja kymmenjärjestelmään. Ainoa asia, josta jouduttiin muistuttamaan kynä-paperi- laskuja tehtäessä oli se, että aloitetaan ykkösistä ja vasta sitten lasketaan kymmenet ja sadat.


-Materiaalia on paljon, mutta siitä ei kannata ahdistua. Yhteisiä matikkakeskusteluja ei ehkä ehdi toteuttaa niin usein kuin haluaisi, joten kannattaa satsata niihin tuokioihin, jotka katsoo kaikista tärkeimmiksi.


-On myös hyvä muistaa, että kaikkien ei tarvitse tehdä kaikkia tehtäviä, ja nopeimmat voivat edetä jo seuraaviin tehtäviin omaa vauhtiaan.

Tee esittelypyyntö
Help question
x Kuinka voimme olla avuksi?